Триває співпраця з міжнародними організаціями

Виконавчим комітетом Лубенської міської ради з метою залучення додаткових інвестицій у громаду та покращення її соціально-економічного розвитку ведеться системна робота з налагодження співпраці з міжнародними фінансовими організаціями та надавачами допомоги.

Так у кінці 2021 року Лубенська міська рада після проходження конкурсного відбору  з-поміж 90 громад отримала перемогу в проєкті USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»), завданням якого є просування та здійснення реформи децентралізації шляхом підтримки органів місцевого самоврядування. 09 листопада 2021 року було підписано Угоду про наміри між Лубенською територіальною громадою та DAI Global LLC щодо Проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»).

За час співпраці з проєктом було проведено ряд робочих зустрічей, промоційних та навчальних заходів, тренінгів. У грудні 2021 року Лубенською територіальною громадою було подано грантову заявку на придбання обладнання для покращення знань навичок громадян партисипативного бюджетування та для покращення благоустрою та вдосконалення системи збору ТПВ.

На жаль, збройна агресія російської федерації внесла свої корективи у заплановані заходи, тому потреби громад та напрямки надання допомоги були переформатовані та адаптовані до сьогоднішніх реалій.

Приємно зазначити, що навіть введення воєнного стану на Україні не стало перешкодою для продовження співпраці з нашими партнерами. Так 28 квітня 2022 року Лубенська міська рада отримала від проєкту «ГОВЕРЛА» допомогу у вигляді оргтехніки (ноутбуки та багатофункціональні пристрої для друку) на загальну суму понад 100,0 тис. грн.

Мешканці громади щиро вдячні команді і керівництву проєкту «ГОВЕРЛА» за надану допомогу та підтримку, яка у таких, вкрай складних життєвих обставинах, є безцінною і як ніколи актуальною. Впевнені, що надана допомога буде сприяти вирішення першочергових проблем, що постали перед громадою в умовах воєнного стану.

Зважаючи на багаторічні партнерські відносини з Агентством США з міжнародного розвитку USAID, сподіваємося на подальшу співпрацю і реалізацію ще не одного масштабного проєкту.

Маємо глибоке переконання, що лише завдяки такій співпраці ми спільними зусиллями досягнемо найголовнішої нашої мети і досягнемо миру в Україні та в усьому світі.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови