Центр "Надія" працює для людей

З початку війни Лубенський дитячий соціально-реабілітаційний центр «Надія» надає різнопланову допомогу біженцям із зони бойових дій та тимчасово окупованих територій. Більше тисячі осіб вже зверталися до центру і отримали найнеобхіднішу для них допомогу.

Наразі в Дитячому центрі проживає 31 особа. Це двоє дітей Лубенської громади, що перебувають в складних життєвих обставинах та 29 переселенців із зони бойових дій та окупованих територій. Серед них переважно діти, в тому числі немовля та діти з особливими потребами, а також літні люди.

Напередодні Дня захисту дітей Дитячий центр відвідали міський голова Олександр Грицаєнко та начальник служби у справах дітей виконкому Лубенської міської ради Тетяна Башлій.

Олександр Петрович познайомився та поспілкувався з людьми, розпитав про проблеми та потреби. А їх багато, адже все майно вимушених переселенців залишилося на їхній малій батьківщині: в Золочеві і Сєвєродонецьку, в Балаклії і Соледарі. В чиїйсь хаті зараз живуть окупанти, а чиясь домівка зруйнована зовсім. Зі сльозами на очах люди ділилися своїм болем із міським головою. Той, в свою чергу, розповів, що добре розуміє їхню ситуацію і проблеми, адже Лубенська громада прийняла на проживання близько восьми тисяч переміщених осіб. Для людей, що зупинилися на проживання в Дитячому центрі «Надія», Лубенська міська рада передала найнеобхідніше на цей час:  засоби гігієни для дітей та дорослих та спеціальне дитяче харчування.

Приємним подарунком до свята для дітей стали солодощі. Не залишилися без гостинців і літні люди.

Дитячий центр «Надія» дякує всій лубенській громаді і владі та сподівається на подальшу співпрацю.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови