«Дітям радість, дітям сонце, дітям мир і доброта»

 

Дитяче театралізоване свято під такою назвою відбулося 1 червня до Міжнародного Дня захисту дітей у центрі Лубен. Ініціаторами проведення дозвілля для найменших мешканців Лубенщини стала влада громади, соціальні служби, управління освіти, Управління культури та мистецтв, у співпраці з громадськими організаціями та волонтерами. На світі був присутній Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, заступник голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Харченко, голова ОВА Сергій Сіряченко, працівники управлінь та відділі, чисельні гості.

Так вже з 10-ої ранку у Центральному парку культури та відпочинку, біля міського фонтану, розпочався парад професій, участь у якому взяли працівники міського відділу поліції, пожежної частини, медики, які розповідали малечі про особливості своєї професії і навіть дозволяли посидіти за кермом службового транспорту та сфотографуватися у стилістичних фотозонах. Та найбільше найменшим гостям свята припав до серця виступ справжнього поліційного собаки, який знаходиться на службі у силових структурах. Чотирилапий продемонстрував свої професійні вміння й навички та неабияк зачарував публіку. Поряд майстеркласи з виготовлення патріотичних сувенірів проводили керівники гуртків образотворчого мистецтва ЛЦДЮТУМ, які також організували флешмоб «Малюнок для воїна», патріотичний майстер-клас з виготовлення листівки «Все буде Україна», під час якого діти малювали на асфальті мирні картини та щасливих людей у вільній Україні, а ще продемонстрували флешмоб за участю дітей-переселенців «Перлина Україна». А соціальні служби разом з волонтерами (під керівництвом Юлії Назарець) захоплювали малечу театрально-розважальною грою «Ми діти твої, Україно» та розважальною програмою для підлітків «Знай і захищай свої права».

Інтерактивний простір на майданчику, перед кінотеатром, для юних створювали спеціалісти відділу сім’ї, молоді та спорту, спільно з ГО «Твій світ» та працівники Публічної бібліотеки ім.Малика. Паралельно у дитячому парку ім.Донченка ГО «Федерація спортивного лазертагу» проводила безоплатні ігри з лазертагу для наймолодших.

Об 11 годині розпочалася цікава розважальна театралізована програма, яку підготували працівники Центру культури та дозвілля, за участю талановитих дітей, чисельних вокальних та хореографічних колективів, вихованців дитячої школи мистецтв.

Поряд представники громадських організацій та волонтери влаштували благодійну кулінарний ярмарок.  Крім того, у кінотеатрі «Київська Русь» для дітей демонструватимуться мультфільми, а у галереї образотворчого мистецтва та публічній бібліотеці імені В. Малика для найменших мешканців громади також підготували багато цікавого. Тематичні заходи відбулися і у всіх старостатах Лубенської громади у сільських будинках культури та бібліотеках.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови