Названо імена володарів цьогорічної літературно-мистецької премії ім. В.Малика

28 січня відбулося підсумкове засідання комісії з питань присудження щорічної премії ім.В.Малика, на якому стали відомі імена лауреатів та дипломантів.

Церемонія нагородження переможців відбудеться 19 лютого, напередодні 100-річчя від Дня народження нашого славетного земляка. На урочистий захід очікуються гості з багатьох куточків України.

 

На підсумковому засіданні, яке проводилося під головуванням Олександра Грицаєнка, члени журі визначилися з переможцями, обговоривши твори авторів у кожній з номінацій. Лауреатів та дипломантів обирали шляхом таємного голосування, попередньо прорецензувавши та обговоривши кандидатури та їхні книги.

Таким чином, уже відомі імена переможців цьогорічного конкурсу ім.В.Малика. Тож можемо їх назвати.

 Серед лауреатів у номінації «Література та публіцистика» - Віктор Стус (Автономна Республіка Крим, м. Сімферополь) за книгу «Ідеальне кохання».

У номінації «Краєзнавство та народна творчість» : Микола Пшинка (смт. Котельва) за книгу «Котелевський край: природа, історія, люди», «Розвиток освіти на Котелевщині»,  а також авторський колектив: Віталій Глінський, Михайло Лось, Вікторія Біліченко, Віктор Шишацький (Полтавський р-н, с. Орлик) за збірник історико-краєзнавчих нарисів «Орлик і орляни».

У номінації «Мистецтво та монументальна скульптура» - Костянтин Бобрищев (м. Кобеляки) за фотоесеї «В серці кричить війна».

Серед дипломантів у номінаці «Література та публіцистика:

1.Віктор Сердюк (м. Полтава) за книгу «Стежками Флоренії, або випадок на Ульчиній галявині»;

2.Олег Бородай (м. Харків) за збірник поезії «Відлуння окопів»;

3.Олександр та Степан Косько (Латвія, Вентспілс) «Оксамитові очі Сули»;

4. Сергій Коломієць (смт. Козельщина) книга «Сіль землі».

 У номінації «Краєзнавство та народна творчість» - Алла Федченко (м. Миргород)  за книгу «Сіяти добре, світле, вічне».

Відтепер чекаємо на урочистий святковий захід, присвяченій 100-річчю з Дня народження Володимира Малика, коли усіх володарів премії можна буде привітати офіційно.

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови