У світі дитячих мрій та фантазій

Діти – це майбутнє будь-якої нації, будь-якої держави, адже саме з них починається усе на світі. Кожна дитина - чистий струмок і щоб він залишався таким, його потрібно постійно підживлювати джерелами любові, ніжності, добра.

Саме в атмосфері любові, ніжності, посмішок і приємних сюрпризів 7 червня у галерейному просторі Лубенського краєзнавчого музею імені Г.Я. Стеллецького відкрилась виставка живописних робіт юної художниці Софії Кіяшко. Цього року вона закінчила четвертий клас ЗОШ № 2, а всі свої дитячі мрії та фантазії дівчинка втілює через полотна, навчаючись у Лубенській мистецькій школі по класу «Образотворче мистецтво» (викладач Олександр Даниленко). Своїм же творчим натхненником вважає Лілію Мельниченко, викладача «Студії образотворчого мистецтва».

Малювати картини Софійка розпочала, коли їй виповнилося чотири роки, першою роботою на полотні з якої і відтинається творчий шлях, стала робота «Рибки в акваріумі». А вже сьогодні юна художниця хоче показати всім нам свій чарівний світ на полотнах, а їх налічується майже 40, вона демонструє власне бачення того, що її оточує, що надихає та повертає віру у щасливе майбутнє.

Також на виставці представлені роботи, у яких читається війна, та кожен малюнок випромінює впевненість у нашій перемозі. А ще, Софійка захоплюється танцями, активна учасниця творчих конкурсів, де займає призові місця, та мрія в неї одна - стати художником!

Під час відкриття виставки з вітальними словами та щирими побажанням творчого росту до юної мисткині звернулися начальник Управління освіти Мирослав Костенко, заступник начальника Управління культури і мистецтв Оксана Радченко, голова профспілки працівників освіти Людмила Масько, заступник директора з навчально – виховної роботи ЗОШ № 2 Алла Грибань, вихователька дитячого садочку «Смородинка» Наталія Василець, а також член НСХУ Володимир Мірошниченко.

Родзинкою заходу було вітання однокласників Софійки, які прийшли її привітати білими трояндами разом з класним керівником Тетяною Сидоренко. На заході порадували своїм виступом сестрички Маріанна та Соломія Гладишевичі і Вікторія Шокало, художній керівник Олена Тесленко.

Сучасну молоду країну творять талановиті, творчі діти, і ми радіємо, що Софія Кіяшко – серед них! Хай благословиться її доля квітучими роками, творчими злетами та визнанням!

 

 

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови