Важлива інформація КП «Лубни-водоканал»

Чимало скарг надходить останніми днями від мешканців міста на зниження тиску води у мережах. Останні поверхи часто взагалі залишаються без води у вечірні години. Чому ж так відбувається? На це питання відповідають спеціалісти КП «Лубни-водоканал».

Тиск води у мережах знизився, ЧОМУ? Відповідь одна - наразі більшість лубенців масово використовує воду із центральної мережі для поливу. Це є причиною суттєвого зниження тиску в мережах, а деякі будівлі взагалі залишаються без води. Скарги та звернення громадян до КП «Лубни-водоканал» щодо відсутності тиску в водомережах надходять щодня і дедалі їх все більше.

Наголошуємо, що з моменту настання спекотних днів використання води в місті зросло у декілька разів. Виробничі потужності Водоканалу працюють на повну силу, однак навіть при таких обставинах не вдається забезпечувати необхідний тиск води в мережах, адже мешканці міста дуже активно поливають свої городи, присадибні ділянки, сади, газони тощо. Враховуючи спеку та відсутність достатньої кількості опадів, добовий розбір води по місту Лубни досягнув свого максимального показника.

Зазвичай від відсутності тиску води потерпають мешканці приватного сектору, але останнім часом почали скаржитися й мешканці багатоквартирних будинків міста. Рейдові перевірки контролерів виявляють численні порушення у користуванні водою, це застосовування різніх пристроїв, які забирають воду із мереж. А саме:тимчасові водопроводи, шланги, розприскувачі, автономні станції підвищення тиску тощо. Більшість таких облаштувань – без обліку. Звертаємо увагу мешканців міста – всі виявлені порушення будуть заактовані й буде проведений відповідний обрахунок.

Шановні лубенці, зрозумійте, що можливості збільшувати далі підйом води немає, оскільки це може завдати руйнівної шкоди самій системі централізованого водопостачання нашого міста, а тому Водоканал просить своїх абонентів раціонально використовувати воду.

Така ситуація повторюється щорічно в літній період, а тому єдиним і зрозумілим вирішенням є встановлення лічильників на всіх водорозборах та використання для поливу води із альтернативних джерел (колодязів, ставків, річок тощо).

Тож звертаємось до мешканців міста з проханням не використовувати питну воду для поливу, бо надалі підприємство не зможе забезпечити місто питною водою в такій кількості, а тому можливий перехід на погодинну подачу води.

Хочемо мати воду у своїх помешканнях цілодобово – зменшіть її використання, користуйтеся за потребою, не поливайте питною водою землю, бо добувати її із глибини 200 метрів не просто, а подати до помешкань кожного ще складніше.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови