Про послуги патронату над дитиною

Про послуги патронату над дитиною

Лубенський міський центр соціальних служб продовжує інформаційну кампанію щодо послуги патронату над дитиною. 16 червня у Лубенській міськрайонній філії Полтавського обласного центру зайнятості провідним фахівцем із соціальної роботи Лубенського міського центру соціальних служб Тамілою Дідик проведено групову консультацію для безробітних на тему «Послуга патронату над дитиною» в онлайн форматі.

Метою заходу є  пошук кандидатів в патронатні вихователі та підвищення обізнаності населення щодо послуги патронату над дитиною, що передбачає забезпечення тимчасового догляду та виховання дітей в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, батьками складних життєвих обставин та/або на період прийняття рішення про набуття дитиною статусу дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування.

Під час спілкування з учасниками семінару фахівець центру надала роз’яснення щодо вимог до кандидатів у патронатні вихователі, розміру державної матеріальної підтримки патронатних сімей, а також звернула увагу на внесені зміни до  Порядку створення та діяльності сім’ї патронатного вихователя, влаштування, перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10 травня 2022 р. № 581 «Про надання послуги патронату над дитиною в умовах воєнного стану».

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови