"Без меж": відкриття виставки від творчої майстерні "Юр'євич"

17 червня у галереї мистецтв Лубенського краєзнавчого музею імені Гната Стеллецького відбулася знакова подія для міста Лубни. Відкриття виставки Творчої майстерні родини Юр’євичів «Без меж», людей, які своїми золотими руками та мистецькими задумами прикрасили не тільки наше місто, громаду, країну, а і всесвіт. Адже роботи неповторні, правдиві, глибинні за філософським змістом, і здається, кожна з них живе своїм особистим життям.

Всупереч родинним зв’язкам кожен з представлених митців має свій стиль. Тож, презентовані цього дня на виставці і живопис, і фото, і скульптура з металу, декоративні композиції, ба навіть майстерність танцю.

Таланти Творчої майстерні «Юр’євич» відзначено багатьма мистецькими проєктами, а цьогоріч по праву відзначено звання лауреата літературно-мистецької премії імені Володимира Малика в номінації «Мистецтво та монументальна скульптура». Окремо варто зупинитися на особистості Віктора Юр’євича, за плечима якого стільки творінь, що і не злічити. Саме Віктор Володимирович у 2003 році став переможцем в конкурсі на обрання прапора міста Лубни, і є автором багатьох ілюстрацій до книжок місцевих авторів. До речі, нещодавно одна з найкращих робіт від родини була продана на аукціоні в Києві, кошти від якої переадресовано на підтримку захисників України.

Представлена виставка – це, безумовно, цікаві, тематичні роботи. Про них, про творчість родини розповіла Ірина Юр’євич, яка також презентувала на виставці свої роботи.

На цій зустрічі не було одного із членів родини – Дмитра, який не зміг поки що, через певні обставини, повернутися до України. Але в нього вже є свій маленький колектив, і чудова композиція з металу «Риба» - це їхня робота.

Для закладів громади, є не лише приємністю, а і честю, що художники, які є гордістю української творчої інтелігенції, з надзвичайно багатим досвідом у сфері мистецтва, приходять до нас знову, і знову: з ідеями, цікавими історіями творчого пошуку себе, виставками. А ще, розділяють із шанувальниками своїх талантів особисті свята.

16 червня свій ювілейний день народження відзначав Віктор Юр’євич, а через декілька днів радо будемо вітати і Євгена, і також з ювілеєм.

Тож з відкриттям персональної виставки Творчої майстерні «Юр’євич» та святковими датами у житті митців привітали міський голова Олександр Грицаєнко, начальник Управління культури і мистецтв Юрій Литовченко, директор Калайдинцівської школи Сергій Мисник. До вітань приєдналися і колеги - митці: член НСХУ Володимир Мірошниченко, художниця - волонтерка Марина Сацура.

Під час зустрічі зі словом вдячності виступив і сам ювіляр Віктор Юр’євич, подякувавши всім присутнім за те, що розділили бентежні миті відкриття разом з творчим колективом.

Окрасою виставки був вступ зразкового аматорського колективу східного танцю «Аміра», в якому танцює найменша із творчої родини Юр’євичів Софія. Художній керівник - Тетяна Дацій.

Також митцями родини Юр’євичів цього дня було запропоновано залишити свої побажання для України на заздалегідь підготовленому полоті із зображенням карти нашої держави.

Насамкінець хочеться зазначити, що мистецтво вічне! Для того, щоб подивитися новими очима крізь призму нашого спільного сьогодення завітайте до галереї, де представлено 92 авторські роботи Творчої майстерні «Юр’євич». Виставка діятиме до 8 липня.

Ласкаво просимо!

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови