Яскравий, енергійний, насичений день в «Спільному просторі»...

Чергову порцію мотивації і натхнення отримали відвідувачі «Спільного простору», що діє з початку повномасштабного вторгнення у Лубенській публічній бібліотеці імені Володимира Малика. За цей час організатори простору переконалися, що кожна молода людина, яка шукає порятунку від війни, може знайти не тільки прихисток, а й стати ініціатором багатьох проєктів, які наближають перемогу та допомагають усім, хто цього потребує.

Зустріч для старшої групи відбулася як інтерактивна, під час якої підлітки познайомилися ближче один з одним, розповіли про свій досвід громадської активності та навіть подискутували про лідерство, ідеальну модель демократичного суспільства і створили асоціативний ряд до таких понять, як активізм та молодіжна участь.

Присутній на зустрічі Едуард Крутько, поділився своїм досвідом і шляхом активіста та розповів про діяльність Етнографічної Збірки "Древо", запуск мерчу та багато іншого. Від Олександра Чепура, голови ПОМГО «Твій світ» учасники зібрання дізналися, як важливо, щоб молодіжна робота не зупинялася під час війни, а молодь знала про те, як можна долучатися до допомоги ЗСУ, створювати креативні проєкти та об’єднуватися, щоб підтримувати ВПО, брати активну участь прийнятті рішень та відбудові України.

Працівники бібліотеки займалися з молодшою групою дітей та забезпечували комфортний простір для учасників і учасниць. Цей день був присвячений дивовижному прадавньому святу - Івана Купала, яке приходить до нас в середині літа, коли сонце стоїть високо - високо в небі, щедрим па промінням купає землю і від його лагідного тепла, щирої животворної сили дерева, квіти і трави пахнуть найдужче і буяють соковитою розкішною зеленню.

Діти збагатилися цього дня новими знаннями про чудові традиції наших предків. З задоволенням плели купальські вінки із зібраних духмяних трав під час майстер - класу. Цікаво та весело грали в різноманітні ігри: «Унадився журавель», «Ой нумо, братці, волосянки тягти», «Шукаємо цвіт папороті» та інші.

Вдячність Лубенському Медичному Фаховому Коледжу, Наталії Костюк і Відділу сім'ї, молоді та спорту виконавчого комітету Лубенської міської ради за небайдужість і сприяння у організації зустрічі.

Захід проведено завдяки проєкту «Маяки критичного мислення», що реалізується за підтримки Європейського Союзу.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови