Працюємо з дітьми вимушено переміщених осіб

Лубенщина  в числі 40-ка інших  громад у Полтавської області, яка отримала від ЮНІСЕФ набори для проведення арттерапії  з дітьми ВПО. У кожному такому кейсі – канцтовари, ігри, фарби, розмальовки та інші приладдя для творчості. Адже саме мистецтво та творчість у поєднанні з позитивними емоціями, допомагають пережити стрес.

Днями відділ сім’ї, молоді та спорту в співпраці з управлінням освіти, Центром культури і дозвілля організували цікаві  та змістовні заходи для дітей вимушено переміщених осіб у Михнівському будинку культури й у Центрі культури та дозвілля. Упродовж  творчих занять діти мали змогу доторкнутися до мистецтва, створити власні поробки, використовуючи весь свій хист та фантазію, а також виготовити обереги та просто поспілкуватися з однолітками. Крім того, з хлопчиками та дівчатками працювала психологиня-волонтер з Києва Вікторія Соляник та психологи закладів освіти Лубенської громади, проводилися цікаві заняття з арттерапії.
Слід відзначити, що такі творчі заняття мають досить позитивний вплив на психоемоційний стан дітей та на їхню адаптацію до нових умов. А тому вже наступні подібні заходи заплановано проводити включно до вересня, а найближчі відбудуться  у Засуллі, Вовчику, Михнівцях та Войнисі.
 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови