Надання соціальних послуг – для різних категорій населення

Територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області надано різних видів соціальних послуг 1401 пенсіонеру, а з них 297 особам з інвалідністю, 546 підопічних охоплено у сільській місцевості.

Послуги надаються за місцем проживання відповідно до медичного висновку та укладеного договору. 85 соціальних робітників відділення соціальної допомоги вдома два рази на тиждень обслуговують одиноких, осіб похилого віку та осіб з інвалідністю, що проживають самотньо. В середньому кожен соціальний робітник обслуговує у сільській місцевості – 8 підопічних, у місті – 12.

З метою запобігання виникнення та розвитку можливих захворювань людей похилого віку, підтримки їх здоров’я медичними сестрами відділення денного перебування надано послуги фізкабінету, тренажерного залу, лікувальної фізкультури, послуги релаксації та медитації. Проведення профілактичних занять проходить з використанням реабілітаційного обладнання та тренажерів.

При відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги надаються послуги перукаря, швачки, взуттєвика, послуга з прання білизни та одягу. Працює пункт прокату технічних та інших засобів реабілітації, які надаються підопічним з метою усунення обмежень життєдіяльності та підтримки їх в соціумі. У пункті прокату є 276 засобів реабілітації, а саме: інвалідні візки, палиці, милиці, ходунки, обладнання для купання, крісла-стільці та інше. Послугами прокату скористались 119 осіб і всі вони отримали в користування 120 засоби реабілітації.

Згідно з  Комплексною програмою розвитку соціального захисту населення на 2022 рік  надано одноразову грошову допомогу 380 особам. Безплатно забезпечено твердим паливом у вигляді дров 25 осіб, які мають пічне опалення.

Працівники територіального центру беруть участь у наданні допомоги внутрішньо переміщеним особам. В період воєнного стану завдання працівників зберегти спокій та робити усе можливе для підняття духу наших підопічних, надати їм  необхідну підтримку й увагу, а також не залишити на одинці осіб пенсійного віку та осіб з інвалідністю, які приїхали із сусідніх областей.

Сьогодні на обслуговуванні у відділеннях територіального центру знаходиться 18 підопічних  з-поміж переміщених осіб, які отримують соціально-побутові послуги соціальних робітників, перукаря, швачки, взуттєвика.

Запрошуємо осіб пенсійного віку та осіб з інвалідністю відвідати територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) за адресою: вул. Григора Тютюнника, 21.

 

Заступник директора терцентру

Жанна Даценко

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови