У краєзнавчому музеї відзначили 175 -річчя від дня народження В. Милорадовича

 Працівники краєзнавчого музею запросили лубенців на чергову зустріч з історією рідного краю. Про Василя Петровича Милорадовича, відомого своїми краєзнавчими та етнографічними розвідками «Лесная Лубенщина», «Степная Лубенщина», «Средняя Лубенщина», «Народні обряди й пісні Лубенського повіту», «Казки й оповідання записані в Лубенщині», відвідувачам розповіла науковий співробітник музею Тамара Дяченко.

 Студентка Полтавського педагогічного університету ім. Короленка Тетяна Гурт висловила власні думки щодо значення досліджень Василя Милорадовича для вивчення історії рідного краю та складання родоводу лубенців. До присутніх звернулася власниця та головний редактор видавництва Sova Books Світлана Яковенко (Сідней, Австралія) , яка готує до друку книгу Василя Милорадовича «Нариси з української демонології». Дослідження етнографа перекладене англійською мовою незабаром вийде в серії «Бібліотека українського науковця» (Ukrainian scholar library) і на думку пані Світлани стане важливим джерелом для вивчення української етнографії в усьому світі. Методист ДЮКСОТ «Валтекс» Микола Полонський презентував власні розвідки історії роду Милорадовичів та розповів про будинок родини, який зберігся у селі Литвяки.

Присутня на зустрічі праправнучка письменника Валентина Пицяк поділилася родинними спогадами про Василя Петровича та подякувала присутнім за увагу до його постаті.

Ведуча заходу, науковий співробітник музею Тетяна Сафронова закликала берегти пам’ять про талановитого земляка, вивчати та популяризувати його творчу спадщину.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови