Вчитися, щоб убезпечити себе

23 липня у парку імені О.Донченка з ініціативи Лубенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки та Добровольчого формування Лубенської територіальної громади №1, за підтримки Лубенської міської ради, відбулися показові заняття з тактичної, медичної та інженерної підготовки та показ штатного озброєння стрілецьких підрозділів Збройних Сил України.

Заняття виявилися надзвичайно інформативними й цікавими. Кожен охочий цього дня мав змогу не лише подивитися на чудовий вишкіл бійців, які показували основні прийоми тактичної підготовки, потримати в руках штатне озброєння ЗСУ, а й послухати надзвичайно важливу інформацію про основи надання першої медичної допомоги та про мінно-вибухову безпеку.  Заняття проводили кадрові військові, досвідчені інструктори. На жаль, не багато лубенців були присутніми на заході. Проте Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко зазначив, що є домовленість з Лубенським районним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки про проведення таких занять з певною періодичністю. У сучасних умовах, під час війни такі знання і навички можуть врятувати життя й убезпечити від травм.

Чимало дітей із захватом дивилися  й тримали в руках зброю, приміряли на себе військове спорядження. А в очах всіх дорослих можна було прочитати щире бажання, щоб цей досвід наші діти отримували лише на таких заняттях.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови