Вітаємо з Днем Української Державності!

Шановні лубенці!

Сьогодні ми відзначаємо День Української Державності. Це нове свято нашої держави, мета якого — утвердження понад тисячолітніх традицій українського державотворення, яке коріннями сягає часів заснування Києва.

Саме на вшанування видатного державотворця Київського князя Володимира Великого у День Хрещення Київської Руси–України – 28 липня – встановлено День Української Державності. Святкуючи його, ми засвідчуємо також і повагу до Тараса Шевченка, Миколи Костомарова, Володимира Антоновича, Михайла Драгоманова, Івана Франка, Лесі Українки, Михайла Грушевського, інших знаменних представників і представниць національної еліти і борців за державність та незалежність України.

Прагнення до свободи та самостійності є визначальною цінністю українців, що давала наснагу і сили залишатися собою в часи бездержавності. День Української Державності нероздільно пов’язаний із розвитком війська та військовими тисячолітніми традиціями. Українці – захисники нашої державності – нащадки воїнів-русичів, козаків, січових стрільців, вояків УПА. Сучасні Збройні Сили України, стримуючи агресора – російську федерацію, захищаючи суверенітет і незалежність Української держави – доводять, що українці – народ-військо.

Питання нашої державності ще ніколи не стояло так гостро. Ми стверджуємося страшною ціною – ціною життів наших громадян, ціною крові й болю України.

Серед тих, хто зараз на фронті бореться за нашу волю й свободу, за можливість називатися УКРАЇНЦЯМИ багато наших земляків – захисників і захисниць, славних синів і дочок Лубенщини. Побажаємо ж їм і собі ПЕРЕМОГИ. Нехай вона швидше прийде у кожну українську домівку й принесе з собою радість і волю, спокій і впевненість у завтрашньому дні.

Недарма наш славетний земляк Василь Симоненко ще у 1962 році сказав пророчі слова:

Народ мій є! Народ мій завжди буде!

Ніхто не перекреслить мій народ!

Пощезнуть всі перевертні й приблуди

І орди завойовників-заброд! 

Так і буде!

Зі святом! Слава Україні!

Лубенський міський голова    Олександр Грицаєнко

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови