«Ми поруч!»

Днями у Мгарському і Калайдинцівському старостинських округах Лубенської громади відбулися термінові гуманітарні візити до предстаників однієї з найуразливіших верств населення під час війни – людей похилого віку. Організовує допомогу громадська організація «Твій Світ».

Для того, щоб швидко відреагувати на потреби підопічних, працює мобільна бригада соціально - психологічної допомоги. Допомагають волонтери у закупівлі та доставці гуманітарних наборів, доставці дефіцитних ліків і реабілітаційного обладнання, надають емоційну підтримку. Тож, цього разу стареньких підтримали не тільки  емоційно, а і доставили гуманітарні набори.

Всі ці люди похилого віку, на чию долю у дитинстві і юності припали страждання Другої світової війни. Зараз вони переживають повторну травму через війну з росією і потребують підтримки. Під час відвідувань літнім людям надають також  практичні поради за місцем проживання про правила безпеки під час війни. Окрім людей, які постраждали від нацизму, проєкт допомагає і переселенцям похилого віку.

Заходи відвідування за місцем проживання відбуваються у співпраці з територіальним центром соціального обслуговування виконавчого комітету Лубенської міської ради.

Термінові гуманітарні візити проходять у рамках проєкту "Швидке реагування і допомога людям, які постраждали від націонал – соціалізму, в тому числі внутрішньо переміщеним особам похилого віку Лубенської громад", який підтримується Німецьким фондом «Пам'ять, відповідальність і майбутнє» у рамках програми «Ми поруч!».

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови