Екскурсія до осередку енергозберігаючих інновацій і технологій у Лубнах

Минулого тижня юні відвідувачі і відвідувачки інтерактивного центру "Спільний простір", який громадська організація «Твій Світ» організовує з початку повномасштабної війни разом з Лубенською публічною бібліотекою імені Володимира Малика? вирушили до одного з найцікавіших місць з точки зору енергозберігаючих інновацій і технологій у Лубнах. Побували діти з екскурсією у компанії інноваційних мобільних будинків Evo.House (Буд-Буд).

У компанії на юнаків і дівчат чекало знайомство з інноваціями, які не тільки використовуються у всьому світі, а й унікальними, розробленими фахівцями компанії разом з шістьма інститутами Національної академії наук України. До участі в екскурсійній поїздці організатори запросили й дітей, які були вимушені втікати разом з родинами від війни. На початку заходу керівник громадської організації «Твій Світ» Олександр Чепур презентував і поширив серед присутніх буклет – порадник для дорослих і дітей про те, як зберігати медіагігієну під час війни.

У ході самої екскурсії, керівнику компанії Сергію Корнієнку разом з членами колективу вдалося познайомити учасників і учасниць з досвідом успішного місцевого бізнесу та показати, що бізнес, який вміє адаптуватися у нових реаліях і використовує новітні технології – це про майбутнє.

Також, діти дізналися про історію виробництва і важливість постійного розвитку та вдосконалення через навчання, читання і самоосвіту. Адже, постійне навчання в наш час – це теж майбутнє! Дискутували разом про проблеми збереження навколишнього середовища і роль особистості у збереженні природи та власного здоров'я. Мали змогу подивитися, як працює дослідний центр, пристрої, датчики, більшість з яких є унікальною розробкою компанії та ознайомились з процесом створення безпечної для слуху акустики будинку.

Захопливою виявилась і подорож модульними спорудами, які готуються до випуску та цехами самої компанії. Зустріч завершилася неформальним спілкуванням за лимонадом і смаколиками та фотографуванням з елементами будівельної уніформи.

Організатори дякують за активну участь волонтерам загону "Милосердя" Лубенського медичного фахового коледжу, активним учням та волонтерам Лубенської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 і новим юним мешканцям, які разом з батьками знайшли прихисток у Лубенській громаді та яких разом з громадською організацією підтримує відділ сім'ї, молоді та спорту виконавчого комітету Лубенської міської ради.

Захід проведено завдяки проєкту «Маяки критичного мислення», що реалізується за підтримки Європейського Союзу.

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови