Кола соціально-психологічної підтримки для осіб похилого віку та переселенців старшого покоління

Минулого тижня понад 60 осіб похилого віку та переселенців старшого покоління взяли участь у стартових колах соціально - психологічної підтримки, що відбуваються у Лубенській громаді.

Організовує заходи громадська організація «Твій Світ»  у співпраці з Лубенською публічною бібліотекою імені Володимира Малика та  Територіальним центром соціального обслуговування виконавчого комітету Лубенської міської ради.

У складі мобільної бригади психологи й волонтери громадської організації разом з бібліотекарями працюють над проблемою ретравматизації. У колах підтримки беруть участь також і  переселенці літнього віку, які втекли від реальних обстрілів і бачили смерті дорослих і дітей. Такий формат спілкування допомагає літнім людям поліпшити емоційний стан та отримати таку важливу в цей час  підтримку й допомогу.

Активно допомагають турбуватися про літніх людей та у проведенні заходів працівники сільських філій бібліотек і місцеві волонтери старшого покоління. Кола відбулися у Мгарському і Калайдинцівському  старостинських округах Лубенської громади та місті Лубни.

Заходи проходять завдяки проєкту "Швидке реагування і допомога людям, які постраждали від націонал – соціалізму, в тому числі внутрішньо переміщеним особам похилого віку Лубенської громади"  за підтримки Німецького фонду "Пам'ять, відповідальність і майбутнє" у рамках програми «Ми поруч!».

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови