Дбаємо про родини, які перебувають у складних життєвих обставинах

У ході профілактичного рейду відбулось знайомство спеціалістів служби у справах дітей  Інни Парнюк та Юлії Кисляк спільно з фахівцем із соціальної роботи Лубенського міського центру соціальних служб Мариною Яременко, начальником сектору ювенальної превенції Лубенського районного відділу поліції Катериною Сорокотягою із сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах на території Лубенської територіальної громади.

 З метою створення належних умов для забезпечення реалізації права кожної дитини на виховання в сім’ї, підтримки сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, старостами Лубенської територіальної громади Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області надано інформацію щодо організації системи соціального захисту та соціального обслуговування у громаді.

Основна мета рейду – виявлення дітей, батьки, яких ухиляються від виконання батьківських обов’язків, неповнолітніх схильних до бродяжництва, жебракування, які часто пропускають заняття в школі, попередження правопорушень та злочинів.

У ході рейду обстежено умови проживання родин, складено акти оцінки потреб сімей, проведено профілактичні бесіди з батьками відносно їх прав та обов’язків з виховання дітей.

Також виявлені сім’ї, у яких батьки не створили належні умови для повноцінного розвитку та виховання дітей. Унаслідок чого двох  дітей було влаштовано до Лубенського дитячого соціально-реабілітаційного центру «Надія». Шестеро дітей з даних сімей взято на облік служби у справах дітей, батьків притягнуто до адміністративної відповідальності за статею 184 КУпАП «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов′язків щодо виховання дітей».

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови