«Олеся Донченка згадали, як музики бентежний звук…»

Цього серпня минає 120 років від дня народження письменника Олеся Донченка. З нагоди цієї дати у Лубенській міській бібліотеці для дорослих ім. Володимира Леонтовича  відбулася літературна світлиця «Світ книг Олеся Донченка», на якій, кажучи словами із вірша Петра Мостового, «Олеся Донченка згадали, як музики бентежний звук…».

Віртуальну екскурсію по музею письменника, що діє в школі №4, провела його керівник Оксана Любич-Роман.

Лісовою стежкою досліджень, спогадів і не тільки мандрували разом із Наталею Шаблею, завідуючою бібліотекою села Вільшанка, людиною з активною життєвою позицією.

Нетлінним прядивом роду поділилася Ганна Кревська, письменниця, журналіст газети «Вісник», небайдужа особистість, невтомна досліджувачка історії нашого краю.

Про найстарше в Україні літературне об’єднання імені Олеся Донченка розповів присутнім його голова Олександр Міщенко, письменник, журналіст, редактор часопису «Лубенщина».

Спогадами про зустріч з дружиною Олеся Донченка Марією Марківною поділилася ветеран бібліотечної справи Ніла Бондаренко.

Твори Олеся Донченка увійшли в скарбницю української літератури і лишилися добрими навчителями і порадниками.

В читальному залі діє книжково ілюстративна виставка «Талант відданий дітям». Наша книгозбірня в своєму фонді має твори Олеся Донченка, запрошуємо до читання.

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови