У Києві відкрилася виставка про Сили тероборони

«Кожен із нас — воїн» — так називається виставка, яка з 22 серпня експонується на Контрактовій площі у Києві. Це спільний проєкт Сил територіальної оборони Збройних Сил України та Українського інституту національної пам’яті до Дня Незалежності України.

Упродовж місяця всі охочі можуть подивитися світлини бійців Сил територіальної оборони ЗСУ та дізнатися історії людей, які боронять Україну.

Мета проєкту — наголосити, наскільки важлива готовність захищати свій дім і свою країну. Виставка робить це через висвітлення ролі Сил територіальної оборони у захисті України в перші місяці повномасштабного російського вторгнення.

24 лютого 2022 року українці почали масово ставати до лав Сил територіальної оборони — лише за перший місяць приєдналось понад 110 тисяч осіб. Люди, різні за віком, статтю та досвідом, взяли до рук зброю. З перших днів війни вони брали участь в обороні Києва, Харкова, Сум, Чернігова та інших міст. І зараз бійці Сил ТрО захищають наші кордони, воюють на передовій. У цивільному житті більшість із них не були професійними військовими – це люди різних професій, які відклали свої справи і стали на захист України. За пів року повномасштабної російсько-української війни більшість оборонців пройшли шлях від цивільної людини до воїна.

У Силах територіальної оборони ЗСУ наголошують, що кожному українцю потрібно готуватися, щоб стати воїном, щоб обороняти нашу країну і щоб здобути перемогу над ворогом. Саме разом ми здатні на більше і зможемо відстояти наше право жити у вільній країні гідних людей.

Де саме можна побачити виставку – Контрактова площа,  сквер між виходом з метро на вулиці Спаській та пам’ятником Григорію Сковороді.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови