Вітаємо з Днем знань!

Шановні школярі Лубенщини, діти, які вимушені були залишити межі країни та ті, хто приєднався до нашої  освітньої спільноти, вчителі, педагоги, батьки – всі учасники навчального процесу!

Початок нового навчального  2022-2023 року став особливим, складним та непередбачуваним, оскільки він відбувається в умовах повномасштабних військових дій через вторгнення росії на територію нашої держави. Українська національна освіта постала перед новими викликами та випробуваннями, адже корективи, що їх внесли воєнні дії, кардинально вплинули на весь освітній процес.

Перш за все, йдеться про гарантії безпеки. Цьогоріч у закладах загальної середньої освіти громади планує навчатися понад 7 тис. учнів, із яких 385 – майбутні випускники, 557 - першокласники та 160 - діти, які вимушені були переїхати з інших, постраждалих від окупантів, областей. Завдяки розміщенню в м.Лубнах 4-х  фахових коледжів та 3-х науково-навчальних інститутів Луганського національного університету для мешканців громади суттєво зросла можливість  доступу до якісної вищої освіти. Ачисленна армія освітян нашої громади вже неодноразово підтвердила свою здатність працювати в умовах постійних серйозних викликів.

За 100 днів повномасштабної війни росія повністю зруйнувала 180 закладів освіти України, ще 1708 пошкоджені. І саме загальноосвітні заклади та учнівсько-педагогічні колективи нашої громади стали воїнами світла та добра, волонтерами, підтримали  та надали прихисток нашим громадянам, які втратили свої домівки та засоби до існування.

Сьогодні вся національна освіта переживає найскладніші часи випробувань, коли необхідно вистояти та утримати свій особистий фронт, який  ворог намагається зламати, знищити та заперечити. Ми цього ніколи не дозволимо, а тому будемо разом вести боротьбу на власних – засадах української національної освіти та патріотичного виховання молоді. Світло  науки і знання переможе темряву, а майбутнє за новою, високоосвідченою генерацією української нації.

Тож щасливого, успішного, сповненого визначних досягнень навчального 2022-2023 року вам, шановні учні, викладачі та батьки! Легкого та цікавого навчання, досягнення нових вершин у царині науки та творчості, окриленої надії та вдалого почину в захопливій подорожі Країною Знань! І всім нам –МИРУ та ПЕРЕМОГИ

Лубенський

міський голова                                                Олександр ГРИЦАЄНКО

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови