Краєзнавчий хронометр «Князі Вишневецькі: відродження Лубен»

У ці вересневі дні лубенці, закохані в своє прекрасне місто, святкують його День народження. Долучилася до святкування і книгозбірня ім. Володимира Малика, запросивши своїх користувачів на зустріч з краєзнавцем Сергієм Швецовим та методистом дитячо-юнацького клубу спортивного орієнтування і туризму «Валтекс» Миколою Полонським.

Захід відбувся в теплій, щирій, довірливій атмосфері.

Період Вишневеччини видався надзвичайно цікавим для всіх присутніх на заході: і для підлітків, і для людей старшого покоління. Розповідь Сергія Швецова про князів Вишневецьких, яка приховувала багато секретів і загадок та супроводжувалася відео презентацією дуже сподобалася учасникам заходу.

Не менш захопливою була презентація Миколи Миколайовича  Полонського, який познайомив присутніх з картографічними матеріалами різних років періоду Вишневеччини.

Звичайно, і після заходу залишилося ще багато невідомого. Але все ж, як стверджують сучасники, в першій половині 17 ст. Лубни дійсно були одним з найбільших і найпрекрасніших  міст України.

У заході взяв участь Леонід Шабля, ветеран АТО, який наголосив на важливості популяризації історично - краєзнавчої тематики серед підростаючого покоління.

Під час заходу присутні мали можливість ознайомилися з розгорнутою викладкою літератури «Князі Вишневецькі в історії краю».

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови