«Діємо для здоровʼя»

Здоров’я – це той спосіб життя, який пасує всім! Саме тому Лубенська міська рада бере участь у проєкті міжнародної технічної допомоги «Скорочення поширеності факторів ризику неінфекційних захворювань (НІЗ) в Україні» («Діємо для здоровʼя»).

27 вересня у м. Лубни відбулася зустріч з представниками проєкту, на якій було обговорено результати співпраці та подальші плани роботи. У зустрічі взяли участь: Ігор Дубко – партнер проєкту та Ніна Дурдикулієва - директор Полтавського обласного центру громадського здоров’я. Лубенську територіальну громаду представляла заступник Лубенського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Харченко та працівники виконавчого комітету міської ради, від КП «Комунальне некомерційне підприємство Лубенський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» - Людмила Ростем і Олена Кваша та представники опорного закладу «Засульський ліцей Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області», закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 4, Лубенської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 6.

У рамках проєкту було реалізовано проєкт «Надання допомоги внутрішньо переміщеним особам та членам громади з НІЗ та маломобільних груп», завдяки якому на базі Амбулаторії №4 створено реабілітаційне відділення. Скористатись послугами реабілітаційних заходів найрозповсюдженіших неінфекційних захворювань мають можливість всі мешканці Лубенської територіальної громади.

До участі в проєкті також були залучені школи Лубенська спеціалізована школа І-ІІІ ст №6, опорний заклад «Засульський ліцей Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області», заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 4. На перших його етапах реалізації проєкту було проведено анкетування та визначено «індекс здоров'я закладу», потім реалізовано низку тематичних заходів, спрямованих на популяризацію здорового способу життя серед молоді. Приємним бонусом для шкіл стало отримання благодійної допомоги від проєкту «Діємо для здоровʼя» у вигляді обладнання.

Співпрацю Лубенської територіальної громади з проєктом «Діємо для здоров’я» буде продовжено й надалі.

Проєкт «Діємо для здоров’я» є успішним, дієвим та корисним.

#Діємодляздоров

 

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови