Емоційна підтримка людей похилого віку і переміщених осіб старшого покоління

Напередодні Всесвітнього дня психічного здоров'я, який відзначається 10 жовтня, у Лубнах провели чергове коло соціо - емоційної підтримки учасниками і учасницями, якого стали люди похилого віку та внутрішньо переміщені особи старшого покоління. Спілкування у колі підтримки організувала громадська організація «Твій Світ» спільно з Лубенською публічною бібліотекою імені Володимира Малика.

Працівниці бібліотеки створили цікаві інформаційні куточки, облаштували книжкову виставку, частину книг, якої презентували присутнім під час заходу. Організатори і присутні  подякували за сучасну й пізнавальну літературу для бібліотеки Благодійному фонду «Бібліотечна країна» і українсько-швейцарському проєкту «Діємо для здоров‘я». Під час зустрічі учасники і учасниці  , виконали вправи на релаксацію, почули рекомендації щодо збереження та підтримки психічного здоров'я під час війни.

І ще однією цікавою та корисною темою, яку обговорили під час зустрічі – стала тема здорового харчування.  Харчування визначає стан здоров'я протягом всього життя людини, безпосередньо впливає на благополуччя , якість ,і тривалість життя. Провела коло психологиня Юлія Пода.

Учасники виконали практичну вправу, де кожен складав свою "Тарілку здорового харчування", з урахуванням рекомендацій, наданих управлінням громадського здоров'я України.

Заходи відбуваються завдяки проєкту "Швидке реагування і допомога людям, які постраждали від націонал – соціалізму, в тому числі внутрішньо переміщеним особам похилого віку Лубенської громади" за підтримки Німецького фонду "Пам'ять, відповідальність і майбутнє" у рамках програми «Ми поруч!».

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови