У Калайдинцях збирали кошти для ЗСУ

15 жовтня в с. Калайдинці, біля будинку культури, відбувся завершальний етап акції на підтримку мужніх воїнів, що боронять нашу державу та виборюють незалежність. Організатори поставили ціль - зібрати кошти та спрямувати їх на обладнання для виробництва сухих овочевих і фруктових наборів. А також для придбання білизни та носків, які з настанням холодів стають все більш необхідними для захисників.

Саме дійство ініційоване активом Калайдинцівського старостату і реалізоване за участю численних партерів - благодійників, а це Григорій Гриценко, Анатолій Михайленко, ТОВ «Придніпровський край», ТОВ «Баришівська зернова компанія», ФГ ЕКО-КРАЙ, Володимир Гриценко, Наталія Сененко, Аліна Рудь, Олександр Завгородній.

Попередньо збір коштів проводився через місцеві магазини, у яких було розміщено скриньки та за участю самих жителів кожного населеного пункту старостату - Калайдинців, Клепачів, Халепців, Лушників, Хитців.

А вже погожого суботнього дня вирував і сам ярмарок. Тут можна було придбати сільськогосподарську продукцію та солодощі, вишиванки та прикраси, домашню випічку, крупи. І навіть ягнят! Було багато всього смачного і корисного.

Охочі змогли зробити фото з виробами з рогозу та з майстром народної творчості Павлом Даниленком. Працювала і ігрова зона для малечі, де радісні та безпосередні дітлахи досхочу настрибалися.

Також цього дня Ніною Шаварською присутнім було презентовано альманах «Нескорена Україна», у якому представлено творчість авторів із різних куточків нашої країни та діаспори. Усі твори написані після 24 лютого 2022 року. Розповіла пані Ніна про історію його створення під час благодійного концерту від учасників аматорських колективів Калайдинцівського старостату. Їм цього дня варто віддати належне, адже проводити програму довелося спочатку без світла, потім з його перебоями, словом в екстремальних умовах. Однак, зал був переповнений, а душевна атмосфера, яку створили працівники культури не залишила байдужим нікого.

Зі словами захоплення згуртованістю та активністю людей до присутніх, кожен з яких сьогодні є волонтером і робить свій посильний внесок у спільну Перемогу, звернулися староста Борис Феродченко, директор місцевої школи Сергій Мисник та заступник начальника Управління культури і мистецтв Оксана Радченко.

Після концертної програми охочі поласували смачнючою юшкою з судака і коропа та наваристою кашею.

Під час благодійного заходу зібрано 38 тис. 606 грн. Всього під час проведення акції зібрано 78 тис. 363 грн.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови