Медики обговорювали хід реформи галузі в Лубенській ОТГ

  Днями у конференц-залі амбулаторії №2 (приміщення дитячої лікарні) відбулася нарада з питань організації надання медичних послуг у сільських населених пунктах. Головний лікар міського центру ПМСД Олена Пучка почала з розповіді про аспекти медичної галузі до проведення реформи, про позитивні та негативні сторони сфери минулого століття, розповіла про методи лікування, про норми та правові акти, згідно яких повинен працювати фельдшерсько-акушерський пункт. На засіданні була присутня заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Ірина Харченко, сільські старости.

 Також присутнім депутатам міської ради та сільським старостам було запропоновано ознайомитись з основними наказами, які регулюють надання  медичної допомоги на первинному рівні (наказ від МОЗ України 06.02.2018  № 178/24  «Про затвердження Порядку формування спроможних мереж надання первинної медичної допомоги», наказ від МОЗ України 29.07.2016 N 801 «Про затвердження Положення про центр первинної медичної (медико-санітарної) допомоги та положень про його підрозділи»). Окремо зупинились і на мережі надання медичної допомоги та на перевагах медичної реформи.

Бурхливе обговорення викликало питання щодо майбутнього сільської медицини та можливості сучасної галузі, з приводу чого висловилося багато учасників наради, під час якої було поставлено багато різних запитань щодо функціонування та дієвості медицини на Лубенщині.

--

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови