Пам'ятаємо...

28 жовтня Україна відзначатиме 78-му річницю вигнання нацистських окупантів з України. І нині ця дата та пам’ять про пережите нашим народом у буремні роки відчувається особливо гостро, адже в цей день вшановують українців, які віддали життя, виганяючи нацистських окупантів, перебуваючи в лавах Червоної армії або Української повстанської армії.

Нині усі ми, як ніколи, глибоко усвідомлюємо той беззаперечний факт, що вигнання нацистів з українських територій стало можливим завдяки як масовій участі українців у лавах як Червоної армії, так і українського визвольного руху (ОУН та УПА). Як свідчать героїчні події днів минулих та сьогодення, український вимір Другої світової війни – це боротьба на всіх фронтах та майданчиках воєнних дій, а не тільки на Східному фронті, а й в лавах руху опору інших країн.

Проте, на жаль, це не принесло Україні спокою і свободи, а обернулося поверненням комуністичного терору, масовими депортаціями, переслідуванням інакодумців. Тож вигнання нацистів стало вагомим кроком до здобуття Україною Незалежності.

Сьогодні захист територіальної цілісності та незалежності держави продовжує ціла плеяда героїв нової доби – наших захисників та захисниць, загонів територіальної та самооборони, добровольчих формування та народних партизанських рухів. Твердо переконаний, що перемога буде за нами, адже ми мирна нація, що захищає власні цінності: свободу, віру та культурні надбання, верховенство права та справедливість, землю батьків та прадідів, де народилися й зростають наші діти.

Досвід боротьби із нацизмом має навчити світову спільноту, що війна завжди закінчується у столиці агресора, а не інакше Впевнений, що так буде і цього разу, адже наша нація непереможна. Тож перемога за нами!

Вічна слава героям, які полягли, захищаючи країну від нацистських окупантів!

 

З повагою

Лубенський міський голова             Олександр ГРИЦАЄНКО

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови