11 листопада День Незалежності Польщі

11 листопада 1918 року – визначна дата, яка започаткувала нову епоху відродження незалежної польської держави. Відтак 11 листопада – День Незалежності Польщі. Україну і Польщу упродовж багатьох років пов’язують тісні та дружні партнерські відносини. Лубни також має давнього й справжнього друга – польське місто Скерневіцею

Сьогодні Польща це рівноправна, самодостатня і потужна держава, яка гідно увійшла у європейську спільноту та стала на шлях демократичного розвитку. Завдяки незламності духу, патріотичній єдності, згуртованості та наполегливій праці, польський народ не лише відродив свою країну, а й пройшовши складний шлях трансформації, зумів створити сучасну демократичну європейську державу.

Для нас, українців, досвід Польщі є надзвичайно важливий та корисний, оскільки наша держава інтегрується у світовий економічний, політичний та духовно-інтелектуальний простір. Ми дбаємо, аби всебічно зміцнювати та поглиблювати співпрацю як між нашими країнами, так і між нашими містами.

Сьогодні ми високо цінуємо солідарність та допомогу, яку Польща надає Україні у відстоюванні суверенітету й територіальної цілісності,. Нащі друзі і партнери з польського міста Скерневіце постійно відгукуютья на наші прохання. І словом, і ділом допомагають нам витримати російську навалу та перемогти. Ми щиро дякуємо їм за це.

І сьогодні, напередодні Дня Незалежності Польщі, на знак своєї поваги і шани польському народу, біля приміщення Лубенської міської ради замайоріли прапори Польщі і міста-побратима Скерневіце.

Зі святом вас, друзі! З Днем Незалежності. Зичимо вам миру, щастя у власному домі, непохитності духу та великих звершень!

Як говорив Герой Польщі Юзеф Пілсудський: «Без незалежної України неможлива незалежна Польща». Це довела історія. Зараз додамо: «Без незалежної Польщі неможлива незалежна Україна».

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови