«Наша мова – перлина вікової мудрості”

«Наша мова – перлина вікової мудрості” – про це говорили на черговому зібранні клубу вмілих і допитливих «Чарівна скриня» міської бібліотеки для дітей.

У рідній мові все: історія народу, його безцінний досвід, любов, міць, велич, патріотизм. Тому вихідного дня діти зібралися в читальній залі, щоб знову  поговорити про цікаву й неповторну українську мову.

Присутні грали в ігри, у захоплюючій формі працювали із словниками (тлумачним, орфографічним, етимологічним, фразеологічним, іншомовних слів, словником антонімів та омонімів). Подорожували з цікавою книгою, що з'явилася в читальній залі за програмою поповнення бібліотечних фондів Левкова А. "Спільна Мова. Як народжуються і живуть слова. "Діти з задоволенням слухали мовознавчу казочку "ТУДИ-СЮДИ", відгадували загадки Кощія з книги І.Січовика "Мовограй". А ще підбирали до іншомовних слів найкращі українські варіанти, змагалися хто більше відгадає діалектизмів, напише синонімів до певного слова та знайде епітетів про мову. Також вивчали нові терміни ДЕМІНУТИВИ (зменшувано-пестливі слова) та аугментативи і змагалися хто більше їх утворить від слова Кіт.

 Завершилася недільна зустріч майстер-класом з виготовлення українських витинанок та традиційним чаюванням.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови