Вітаємо працівників сільського господарства

Шановні аграрії! Дорогі трудівники сільського господарства!

Щиро вітаю вас з професійним святом – Днем працівників сільського господарства, який у нашій державі відзначається у третю неділю листопада!

Це свято дбайливих господарів, тих хто розумом і руками, серцем і душею, у селі і в місті щодня долучається до важливих аграрних справ.

Шана й подяка всім хліборобам, механізаторам, агрономам, тваринникам, майстрам овочівництва та садівництва – всім, чиє життя невід’ємно пов’язане із сільськогосподарським виробництвом.

Цей рік був надскладним для усіх представників агропромислового комплексу нашої громади. Повномасштабна війна внесла корективи й у ваші плани.

Проте, дякуючи наполегливості, стійкості, виваженості та працьовитості наших сільськогосподарських виробників ми вже на порозі завершення польових робіт та готові підводити підсумки 2022 року.

Так, у 2022 році сільгоспвиробниками у Лубенській громаді засіяно близько 60 тис га.

Середня урожайність у розрізі культур склала:

Соняшник – 25-29 ц/га

Кукурудза – 80-95 ц/га

Соя – 20-26 ц/га

Пшениця озима – 38-40 ц/га.

Окремо хочу відзначити роботу ФГ «Вітас» і К., яке створило потужний молочний комплекс у селі Ісківці Вищебулатецького старостинського округу. Незважаючи на складні умови праці у 2022 р., тут завершується будівництво додаткового корівника на 300 голів. Підприємство постійно нарощує обсяги виробництва. Так, навесні 2022 року на фермі доїлось 280 корів, зараз - 420, а до кінця року планується – 600 голів. Обсяги виробництва складають 11 т/день, до кінця року планується збільшити до 14 т/день.

Дякуємо вам, шановні аграрії,  за допомогу і підтримку у такий складний для всіх час. З самого початку повномасштабної війни аграрії нашої громади не стояли осторонь та допомогли сформувати продовольчий резерв. Дякуємо зокрема СФГ «Діброва» (Олексій Коваленко), ТОВ «Колос-Богодарівка» (Олександр Горенко), ТОВ «Сенча» (Юрій Колеснік), ФОП Вячеслав Михайленко, СФГ «Струмок» (Сергій Корнієнко), ФГ «Жовтневий Дар» (Олександр Левенко), ФГ «Лютана» (Олександр Гриценко), ПАФ «Агротехнологія» (Валерій Хопта), ФГ «Агротех-ОВК» (Володимир Полив’яний).

Завжди відгукувалися на всі прохання та простягували руку допомоги «ФГ Еко-край» (Валерій Орошан), ТОВ «Баришівська зернова компанія» (Василь Стасовський), ТОВ «Солоницьке» (Юрій Чирка), СФГ «Роксолана» (Микола Кочубей), ТОВ «Національний колорит» (Аведис Маркарян) та багато інших.

Повсякчас наші сільськогосподарські виробники були надійною опорою для внутрішньо переміщених осіб, місцевих добровольчих формувань, ЗСУ. Жоден товаровиробник не відмовив у допомозі у межах власних можливостей.

Сьогодні ваша праця особливо цінна – ви забезпечуєте добробут  українців в тилу й життя наших воїнів на передовій. Від вас залежать життя й здоров’я людей на різних континентах і економічна стабільність нашої держави.

Хай і надалі рясно колосяться щедрими врожаями ваші ниви, хай втілюються в життя ваші плани, задуми та сподівання на радість вашим рідним, на благо розквіту краю та піднесення добробуту всього українського народу. Хай обходять вас природні стихії, а ваші родини живуть у затишку, щасті, благополуччі та при доброму здоров’ї!

І, головне - МИРУ нашій Україні!

З повагою

Лубенський міський голова  Олександр Грицаєнко

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови