З Днем Гідності і Свободи!

Шановні лубенці!

Дорогі мешканці посульського краю!

Сьогодні особливий день для кожного, хто усвідомив себе УКРАЇНЦЕМ! Сьогодні ми відзначаємо День Гідності і Свободи.

Від самого початку заснування Дня Гідності та Свободи у 2014 році українці відзначають цю дату в умовах війни. Бойові дії йшли на сході, саме там українська армія захищала найвищі цінності, що відстоювалися на Майданах, саме там ризик втрати цих цінностей усвідомлювався з особливою гостротою. У лютому цього року полем битви за свободу нації та незалежність стала вся Україна. Повномасштабна агресія росії проти України перетворила нашу державу на своєрідний Майдан з його базовими принципами самоорганізації, консолідації, взаємодопомоги та безстрашності. Війна змусила нас активніше переосмислювати наше минуле, глибше відчувати й усвідомлювати важливість тих ціннісних орієнтирів, що їх чітко та відкрито задекларували Майдани.

Помаранчева революція стала першим рішучим «Ні» москві на всі її зусилля перетворити незалежну Україну на свою колонію. Однак тоді, в радісній ейфорії перемоги Українського народу над проросійською владою, все ще видавалося можливим мирне співіснування двох держав – російської федерації та України, а вся подальша політична та інформаційна агресія часто сприймалася суспільством як тимчасова, яка промине у процесі демократизації росії.

День Гідності та Свободи українці проголошували двічі, - вийшовши на майдан Незалежності у 2004-му і у 2013-2014 роках відновлюючи своє право на гідність та незалежність, утверджуючи своє прагнення бути у європейській спільноті, жити за принципами демократичного, цивілізованого світу;

Революція Гідності стала не просто переломним історичним моментом для України, вона стала подією, яка змінила світ. Гідність і стійкість українців, виявлені упродовж трьох місяців протесту, їх прагнення справедливості та свободи були сильнішими за весь насильницький апарат тогочасної проросійської влади. Сильнішими за кийки, кулі, гранати, отруйні гази та потужну машину дискредитації і дезінформації, яку задіяла росія, щоб знищити беззбройний протест. Ця революція показала сучасним українцям справжню ціну їхньої свободи, а також те, що ціна несвободи завжди вища. Революція Гідності навчила сучасне покоління українців боротися, дала наснагу до боротьби наступним героям цієї війни, показала всьому світу силу нашої стійкості, єдності та свободолюбності. Стійкість та самовідданість наших воїнів у нинішньому протистоянні російському агресору у великій мірі – наслідок обох українських революцій

Віримо, що переможний дух – дух Свободи, ті чесноти та цінності, які загартовувалися на Майданах, приведуть Україну до перемоги.

Вітаю кожного, хто словом і ділом виборов право називатися УКРАЇНЦЕМ!

«Вистояли на Майдані – переможемо у війні!».

З повагою

Лубенський міський голова         Олександр ГРИЦАЄНКО

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови