Вшанували земляків-лубенців – жертв Голодомору

25 листопада, біля пам’ятника землякам-лубенцям – жертвам Голодомору, що у м. Лубнах по вулиці Д.Сірика, відбулося покладання квітів з нагоди чергових роковин трагічної для всього нашого народу дати. Захід вшанування українців й краян, загиблих від Голодомору 1932-1933 років та масових штучних голодів 1921-1923 і 1946-1947 років, відбувся за присутності заступника Лубенського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірини Харченко, заступника начальника управління культури і мистецтв Оксани Радченко, депутата обласної ради Наталії Сухонос, а також керівників структурних підрозділів апарату самоврядування, школярів та представників громадськості.

У ці листопадові дні ми традиційно вшановуємо пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів (1921–1923 і 1946–1947 років). Адже зумисно створений голод убив мільйони українців, а долі тих, хто вижив, скалічив. Пережиті жахіття залишили глибоку травму в кількох поколіннях українців.

Цих фактів, що вражають, не оминула у своїй промові перед присутніми заступник Лубенського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Харченко, наголосивши, що геноцид українського народу був зумисним і він торкнувся кожної родини. Зокрема Ірина Василівна пригадала розповіді своєї бабусі про пережиті голодні лихоліття й наголосила: «Я пишаюся тим, що народилася й живу на Україні, бо наша нація незламна. І сьогодні ми зібралися, щоб вшанувати закатованих голодом українських громадян. Попри намагання московського режиму зламати нескорений дух нації, ми вистояли, витримали й знову вистоїмо!»

На завершення промови Ірина Харченко повідомила про продовження меморіальних заходів до чергових роковин вшанування жертв Голодоморів в Україні 26 листопада, об 11 годині на Зажур-горі в с. Мгар та закликала усіх долучитися до проведення  цього дня о 16:00 годині акції «Запали свічку пам'яті».

Насамкінець присутні засвітили жалобні лампадки та поклали квіти до пам’ятника землякам-лубенцям – жертвам Голодомору 1932-1933 років.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови