Громада доєдналася до акції проти гендерно зумовленого насильства

Від 25 листопада до 10 грудня у всьому світі відзначають “16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства”. Акція покликана привернути увагу до цієї теми та закликати долати будь-які форми гендерно зумовленого насильства.

Тож 28 листопада у Лубенській громаді, на ганку біля кінотеатру «Київська Русь» стартувала Всеукраїнська акція 16-днів проти насильства, організована UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення всій Україні за підтримки Лубенської міської ради. У заході взяли участь заступник міського голови Ірина Харченко, спеціалісти відділу сім’ї, молоді та спорту, на чолі з начальником, Світланою Скибою, студенти Луганського національного університету імені Т.Г.Шевченка, волонтерський загін «Милосердя» Лубенського медичного фахового коледжу, Лубенська мистецька школа, капеланський патруль, мобільна бригада від БФ «БО Посмішка ЮА», Лубенський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, муніципальний консультант Фонду UNFPA, Світлана Кулакова.

Акція відбулася під гаслом «Чуйність перемагає насильство». На ганку кінотеатру встановили мозаїку із зображенням однієї із форм насильства. Після того, як усі магніти розібрали, на стенді, наданому UNFPA, з’явилося гасло «Чуйність перемагає насильство».

Окрім мозаїки, учасники акції могли взяти собі частинку мозаїки, на якій є QR-код та, відсканувавши його, пройти гру й отримати приз. Під час проведення заходу, мешканці міста отримали інформацію, як можна захистити себе і куди, в разі потреби звернутися за допомогою.

Тому важливо підіймати тему гендерно зумовленого насильства і закликати йому протидіяти, чуйними до чужих історій і емоцій. Бути не байдужими, коли стаємо свідками насильства: втрутитися, допомогти, не мовчати. Й разом наша чуйність переможе.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови