"Читаємо разом!"

В перші дні грудня в Лубенській міській бібліотеці для дітей відбулися останні заходи першого етапу проекту «Читаємо разом!», що тривав майже місяць. Цільовою аудиторією проекту є учні молодших класів міста, його метою -  залучення  дітей  до читання, посилення ролі бібліотеки як центру читання та культурного дозвілля дітей.  Адже читання завжди було і залишається важливою складовою високого розвитку особистості і суспільства в цілому.

Дитяча бібліотека – це не лише храм книги, а  й чудовий простір для психологічної розгрузки,  дитячого самовираження та самовдосконалення; простір для багатьох як літературних заходів так і таких,  які безпосередньо не пов'язані з літературою.

Всі багатогранні можливості нашої книгозбірні й були презентовані маленьким лубенцям під час реалізації проєкту. В арт-просторі бібліотеки діти побачили гарні вироби, виготовлені членами клубу вмілих і допитливих «Чарівна скриня», що вже більше 10 років діє при бібліотеці.  Познайомилися з «театральним майданчиком» закладу. Цього разу для найменших бібліотекарі продемонстрували власну лялькову виставу «В гостях у Почитайка», а третьокласники та четвертокласники змогли самі побути артистами імпровізованого лялькового  театру.

В ході заходів проекту дітей ознайомили з цікавинками літератури абонементу книгозбірні. З неймовірними фактами, прочитаними в дитячих журналах, малюків знайомив літературний герой  Вовчик, роль якого виконували працівники бібліотеки. А під час ігрових та квестових завдань школярі самі досліджували можливості довідкового бюро, краєзнавчого куточка та інших бібліотечних скарбів.

Сподіваємось, що ніякі перешкоди  не стануть на заваді, і ми й далі разом із навчальними закладами будемо продовжувати наш проект та прищеплювати дітям любов до книги, бібліотеки, читання.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови