Проводимо тренінги для старшого покоління

Для того, щоб заохотити людей похилого віку до нових знань і безпекових навичок громадська організація «Твій Світ» спільно з Лубенською публічною бібліотекою імені Володимира Малика провели серію заходів соціо - емоційної підтримки. Під час зібрань учасники й учасниці знайомилися з правилами безпеки на дорозі у темну пору доби, разом з волонтерами виготовили й декорували шопери з світловідбивальними стрічками та зігрівалися гарячим чаєм і кавою. Дуже важливо, щоб у людей похилого віку був доступ до інформації, як діяти у надзвичайних ситуаціях, наприклад при відключенні електроенергії. Тож, за допомогою творчого підходу відпрацьовували навички поведінки на дорозі - вчилися користуватися світловідбивальними елементами та засобами у повсякденні.

Такі заходи сприяють і соціальній згуртованості, вважають в громадській організації, адже сьогодні цивільне населення переживає постійний стрес, і важливо щоб люди не втрачали соціальних зав’язків, отримували поради фахівців, відчували позитивні емоції. Зустрічі відбулася у Філії Снітинська сільська бібліотека Публічної бібліотеки імені Володимира Малика та у Лубенській публічній бібліотеці імені Володимира Малика. Провела їх психологиня проєкту Юлія Пода.

‌Техніка у якій декорували шопери - називається вибійка, мальованка або димка. Тканина декорується шляхом відтиску на ній різноманітних візерунків за допомогою спеціальних фарб. Учасниками заходів стали близько 25 осіб похилого віку, кожен отримав шопер у подарунок.

‌Заходи проходять завдяки проєкту "Швидке реагування і допомога людям, які постраждали від націонал– соціалізму, в тому числі внутрішньо переміщеним особам похилого віку Лубенської громади" за підтримки Німецького фонду "Пам'ять, відповідальність і майбутнє" у рамках програми «Ми поруч!».

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови