У виконкомі обговорювали нагальні потреби громади

8 грудня у стінах виконкому під керівництвом першого заступника Лубенського міського голови Олега Соболєва відбулася зустріч представників влади громади й депутатів з керівниками комунальних підприємств та громадськістю. Обговорювалися найбільш наболілі питання: впровадження графікових відключень електроенергії, зупинки в роботі котелень ОКВПТГ «Лубнитеплоенерго», відсутність тепла та гарячого водопостачання в помешканнях та порядку обслуговування комунальними підприємствами споживачів.

Добре усвідомлюючи, що скрутні часи зараз відчувають усі громадяни нашої держави через безперервні атаки ворога по критичній інфраструктурі країни, лубенців мали багато запитань до присутніх посадовців щодо шляхів вирішення безпосередньо тих проблем, які можливо вирішити на місцях.

Тож насамперед начальник Лубенської філії ВАТ "Полтаваобленерго" Михайло Чеберяк пояснив, що запроваджені погодинні графікові вимкнення електроенергії - це вимушений крок, змінюватимуться вони у залежності від фактичного споживання та поточних витрат, тому постійних, фіксованих схем немає. Через брак електроенергії страждають не лише люди, а й промисловість, адже багато потужних підприємств зупинилося також.

Крім того, попри постійне прохання до громадян обмежити користування найбільш енергозатратними побутовими приладами у критичні години, споживачі нехтують такими застереженнями що тільки ускладнює ситуацію.

Чимало скарг було почуто на адресу ОКВПТГ"Лубнитеплоенерго", адже більша частина котелень у період енергетичної  скрути надавала досить неякісні послуги, а у квартирах, що опалюються, температурні показники значно нижчі норми. Як пояснив очільник підприємства Дмитро Приймак, саме зараз розглядається можливість закупівлі усього необхідного обладнання, аби котельні могли працювати незалежно від графітової подачі електроенергії, як на вулицях Першотравневій, Інститутській, Чкалова (Захисників України) та інших.

Продовжуючи діалог з учасниками зустрічі, перший заступник міського голови Олег Соболєв підтвердив, що у разі, якщо матеріали надійдуть, це питання буде врегульовано протягом кількох днів. Керівництво громади добре розуміє всю складність ситуації, саме тому міською радою було неодноразово ініційовано та проведено наради, засідання комісій за участю депутатів та профільних спеціалістів, де обговорювалися шляхи оптимального розв'язання проблеми й зараз це питання у постійному полі зору влади.

Виникало безліч запитань й щодо обслуговування багатоквартирних будинків ЛК ЖЕУ, зокрема і стосовно технічних можливостей встановлення індивідуального опалення, про що лубенці запитували у начальника ЛК ЖЕУ Сергія Васенка. Як зазначив він, є багато фактів, коли мешканці багатоквартирних будинків самовільно, без відома фахівців та служб, без отримання відповідних дозволів та дотримання усталених норм, встановлюють додаткові прилади обігріву. Через це внутрішньобудинкова система розбалансовується, а в результаті виникає безліч проблем у системі комунікацій, теплопостачання розподіляється нерівномірно, тому цей фактор теж не можна не враховувати.

Заслухавши виступи очільників комунальних підприємств, голова Лубенської РВА Сергій Сіряченко зауважив, що особисто контролюватиме питання відновлення роботи котелень та звернувся до керівництва ПАТ "Лубнигаз" з проханням не допускати відключень населення від газопостачання, особливо у період воєнного стану.

Своєю чергою, у ПАТ "Лубнигаз" налаштовані  більш оптимістично, адже установа має змогу розподіляти газ споживачам, незалежно від наявності електроенергії та запроваджених графіків її вимкнень. Зокрема керівник Ігор Кондратенко запевнив громадян, що підприємство не відключатиме споживачів від газопостачання, натомість абоненти мають також виконувати свої зобов'язання перед установою - надавачем послуг.

Проте, усі підняті на спільному обговоренні питання так чи інакше безпосередньо пов'язані з подоланням енергетичної кризи в усій країні, зміною чи корегуванням графіків віялових вимкнень, їх тривалістю, а головне – з ситуацією на фронті, здатністю енергосистеми та кожного з нас вистояти та пережити цей особливо складний період.

Тож наразі ОКПВТГ «Лубнитеплоенерго» займається закупівлею та придбанням усього необхідного технічного обладнання, після чого почнеться процес відновлення повноцінної роботи котелень. І влада громади, і очільники комунальних підприємств, діючи разом, сподіваються врегулювати це якнайшвидше, а тому вкотре нагадують про необхідність обмеження навантажень на електромережі побутовими споживачами, аби запобігти енергетичному колапсу. Разом з тим, лубенцям нагадали, що на території громади діють Пункти Незламності, куди може звернутися кожен.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови