Пам'ятаємо...

Шановні учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Лубенщини, родини померлих, вдови, переселенці!

Щороку 14 грудня в Україні відзначають День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС — героїв, які ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію XX століття, а серед них і понад 3 тисячі наших земляків – мешканців громади.

Саме цього дня було офіційно повідомлено про завершення будівництва і прийняття в експлуатацію комплексу захисних споруд над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС, чим було завершено перший етап ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Тож це була перша перемога над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху.

Подвиг ліквідаторів неможливо переоцінити – як не можна переоцінити значення того, що вони зробили для людства, для прийдешніх поколінь, які народилися по тому. Багато краян - учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, не дожили до теперішніх днів, віддавши своє життя задля кращого майбуття. На їхню честь висаджені берези на Алеї пам'яті, що у с. Мгар, біля Зажур-гори, а до встановлених  загиблим пам'ятників та пам'ятних знаків покладаються квіти як символ нетлінної народної пам'яті та вдячності.

Сьогодні, коли російські терористи постійно шантажують Європу загрозою повторити трагедію 1986 року, і навіть катастрофою набагато більшого – планетарного масштабу, світова спільнота має зробити все можливе, щоб не допуститися фатальної помилки. У період повномасштабного вторгнення росії на територію нашої держави ліквідатори Лубенщини, як і багато років тому, не стоять осторонь всенародної боротьби проти окупантів, вони підтримують тил, займаються волонтерською діяльністю, допомагаючи нашим ЗСУ та переселенцям, дехто з перших днів війни вирушив до гарячих точок захищати територіальну цілісність те суверенітет України, є й такі, що віддали життя, захищаючи рідні землі.

Тож вічна слава та глибока вдячність усім учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Лубенщини! Співчуття рідним та близьким героїв-земляків, які відійшли у вічність. Хай залишиться у минулому й ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати безпеку, спокій та стабільність у світі без війн, без ядерних та атомних загроз.

Шановні ліквідатори Лубенщини! Низький уклін вам за вашу мужність і подвиг Ви є справжнім прикладом патріотизму, мужності та самовідданості. Від щирого серця бажаємо вам і вашим родинам міцного здоров’я, сімейного затишку, оптимізму, добробуту, щастя, добробуту, щирої поваги від людей, нехай у ваших домівках панує любов, повага та злагода.

Слава героям України! Низький уклін вам, ліквідатори!

 

З повагою

Лубенський міський голова           Олександр ГРИЦАЄНКО

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови