АЗОВ. Воїни Світла.

Вже понад 300 днів ми живемо у стані повномасштабної війни. А попередні 8 років ми не повністю усвідомлювали, що війна вже на нашій землі. Проте, були ті, хто оберігав наш спокій , наше звичне розмірене життя, хто повсякчас усвідомлював всі загрози, але залишався на передовій. Бійці полку «АЗОВ». Яскравий приклад свідомості, честі і героїзму.

Вони боронили не лише Маріуполь – вони рятували Україну. Там – де найгарячіше, там де полум’я і смерть.

Одні з них продовжують воювати з ворогом, інші - стали нашими небесними Янголами-Охоронцями, є ті, хто й зараз в полоні.

Нещодавно на вулицях Лубен з’явилися портрети наших земляків – бійців «Азову», які вже котрий місяць охороняють нас з небес. Ми пам’ятаємо їх подвиг і в неоплатному боргу перед ними. Олександр Танцюра (позивний Старий) та Роман Дзюба (позивний Аполлон) стали Воїнами Світла.

Віра Литвиненко – мати загиблого в Маріуполі  Владислава Литвиненка , (позивний Вектор) стала ініціатором і керівником проєкту із вшанування подвигу Азовців. Він служив разом з Олександром Танцюрою і загинув в один з ним день під час виконання бойового завдання. Разом з нею керівницею Програми з підтримки родин загиблих в Азові та вшанування й увічнення їх подвигу стала Вікторія Грицаєнко - дружина загиблого в Маріуполі Героя України Віталія Грицаєнка (позивний Гоголь), заступника командира Полку Азов. Їм належить ідея й ініціатива розміщення портретів героїв у їх рідних містах. Виставки з портретами героїв відкриті також у Києві та Полтаві.

Лубенська міська рада підтримала цю ініціативу.

Схилимо ж голови перед їх світлими образами. Пам’ятатимемо  кожного.

Молимося за всіх живих.

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови