Малечу з багатодітних родин ВПО запросили на свято Маланки

13 січня у Центрі культури і дозвілля відбулося свято Маланки, яке має давні традиції відзначення. Це народне дійство прийшло до нас з глибокої давнини, і покликане виконувати магічно - заклинальну функцію – відганяти злих духів і забезпечити людям врожай  та здоров’я.

Відділом сім’ї, молоді та спорту та службою у справах дітей було запрошено діток з багатодітних сімей ВПО та дітей, що перебувають у складних життєвих обставинах, аби малеча могла відчути свято та його живу атмосферу.

З привітальним словом до глядачів звернулася заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Харченко, яка побажала, щоб новий рік приніс нашій державі довгоочікувані перемогу та мир.

Гості свята мали можливість насолодитися щедрівками, запальними танцями, сценками, героями яких були цигани, коза, дід, "Маланка" та інші персонажі свята. Не залишилися дітлахи і без подарунків за сприяння Дитячого Фонду ООН Юнісеф було вручено 100 рюкзаків з канцтоварами.

Тож запрошені діти із задоволенням долучалися до давніх традицій, збагачували свої знання та заряджалися позитивом, адже щедрування –  народний звичай, тому всі щедрівки радісні, оптимістичні, в них бажають щастя, здоров’я, багатства, успіхів кожному члену сім’ї. А саме цього та довгоочікуваної Перемоги над ворогом усі ми зараз і потребуємо.

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови