Представники Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» відвідали Лубенщину

23 січня в рамках моніторингового візиту до Полтавської області нашу громаду відвідали представники Проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»), який впроваджується компанією DAI Global LLC (DAI).

У складі делегації були Марат Кюрчевський, керівник програм з розвитку місцевого самоврядування і децентралізації влади Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Наталія Гнидюк, заступниця керівника Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» та Ганна Бабкова, керівниця Полтавського регіонального офісу Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». У Лубенській міській раді їх зустрічали перший заступник Лубенського міського голови Олег Соболєв, начальник відділу економічного розвитку і торгівлі Олена Цох-Карунська та керівники структурних підрозділів дотичних до реалізації проєкту.

Олег Соболєв щиро подякував представникам Проєкту. Адже завдяки цій співпраці вдалося реалізувати чимало планів, здобути нові знання та навички. Він висловив сподівання , що співпраця нашої громади з цим Проєктом триватиме та матиме вагомі результати.  Олена Цох- Карунська розповіла про напрямки, за якими ми співпрацюємо з Проєктом «Говерла». Зокрема вона зазначила: «З початком повномасштабного вторгнення росії на території України і початком війни Проєкт «ГОВЕРЛА» став першою і найпотужнішою організацією, яка простягла руку допомоги і почала надавати і надає до цього часу небачену раніше за обсягами і якістю допомогу у вигляди техніки та обладнання. Ця допомога спрямовується громадою на створення нормальних умов життєдіяльності громади, її  мешканців та внутрішньо переміщених осіб. Надзвичайно важливим є отримання обладнання для попередження виникнення надзвичайних ситуацій та подолання їх можливих наслідків»:

У ході візиту були обговорені питання підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» у боротьбі з наслідками надзвичайної ситуації та пріоритетів у подальшій співпраці з Проєктом.

Крім того моніторинговій делегації продемонстрували використання обладнання, наданого Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» (міні-навантажувач, поводження з ТПВ, кухонне обладнання, рятувальні інструменти, генератори).

Попри те, що триває війна, у Лубенській територіальній громаді на 2023 рік заплановані заходи та активності, спрямовані на підвищення інституційної спроможності громади та покращення її інвестиційної привабливості.

У звʼязку з цим виконавчий комітет Лубенської міської ради очікує на сприяння та підтримку проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА») у реалізації багатьох напрямків діяльності громади.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови