Ніколи не забудемо!

Шановна громадо, молодь, захисники та патріоти України!

Щороку 29 січня в Україні відзначається річниця бою під Крутами, який для нашого народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління у боротьбі за незалежність.

Подібні дати у світлі сьогодення переосмислюються українським суспільством по-новому, як ніколи свідомо зустрічаємо чергову річницю історичних подій, що наповнені глибоким ідейним змістом та знаходять відгомін у серці кожного патріота.

З історичних фактів відомо, що 29 січня 1918 року в Крутах перебувало до 520 українських воякiв, юнакiв і студентiв при 16 кулеметах та з однією гарматою на залiзничнiй платформi. Це було героїчне протистояння, у бою під Крутами загинуло з української сторони, за різними оцінками, 70–100 осіб. Завдяки звитязі та сміливості українських воїнів ворожий наступ більшовиків на Київ було зупинено на декілька днів. У цей час відбувалися переговори між Українською Народною Республікою і країнами Четверного союзу. 9 лютого 1918 року Брестський мирний договір було підписано. Він означав визнання самостійної Української Народної Республіки суб’єктом міжнародних відносин.

Вже наприкінці лютого 1918 року завдяки підтримці німецьких та австро-угорських військ українці почали звільнення України від більшовиків. У квітні було звільнено майже всю Україну.

Сьогодні на боротьбу з російськими терористами також піднялася молодь, весь наш народ, життя за Україну віддають кращі сини та доньки, справжні Герої Батьківщини! Наші ЗСУ, нове покоління патріотів, добровольчі загони територіальної та самооборони повторюють подвиг своїх незламних попередників, але вже в наші дні, у інших обставинах. І ми будемо продовжувати цю священну боротьбу так само безстрашно та відчайдушно, як колись наші попередники – Герої Крут, бо їхня загибель не була марною.

Бій під Крутами став боєм за майбутнє України! Пам’ятаймо про це сьогодні і завжди!

Слава Героям Крут! Слава нації! Слава Україні!

 

З повагою

Лубенський міський голова       Олександр ГРИЦАЄНКО

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови