У дитячій бібліотеці навчали особистій кібербезпеці

У Лубенській міській бібліотеці для дітей з групою юних користувачів книгозбірні провели бесіду-тренінг «Твоя особиста кібербезпека та нетикет».

З кожним роком все більше дітей з раннього віку заглиблюються в простори кіберсвіту, який може бути не лише корисним, а й дуже небезпечним. Хейтери, кібершулери, шахраї, небезпечні ігри, контент 18+, фейкова інформація, - ці та інші небезпеки чекають на дітей у всесвітній павутині.

Що таке "ілюзія спальні" та які ризики вона дає дітям? Що таке НЕТИКЕТ (правила спілкування в інтернеті) і як його дотримуватися? Чи існує поняття "безпечна кількість часу онлайн"? Як захиститися від небезпек та кому можна довіритися в складних ситуаціях? Як не потрапити на гачок аферистів? Про ці та інші питання говорила бібліотекар Галина Кравчук з учасниками тренінгу, використовуючи різні друковані видання, щоб глибше розглянути ці проблеми та запам'ятати необхідні правила.

Особливо корисною та цікавою дітям була книга, що з'явилася в бібліотеці завдяки програмі поповнення бібліотечних фондів: Дьякова А., Касілова А. Діти та батьки в інтернеті: путівник для безпечної подорожі.- Харків: Юнісофт, 2021.- 256с.

Діти – найвразливіша категорія перед загрозами в мережі та кіберзлочинністю. Якщо ж вони проводять час біля комп’ютера чи іншого пристрою, нехай він проходить безпечно й з користю.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови