У громаді впроваджуватимуть проєкт з питань безпеки цивільного населення

Презентували ініціативу 1 лютого в приміщенні Лубенської міської ради. Імплементацією проєкту займатиметься Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» у співпраці з старостинськими округами, закладами культури, бібліотеками, освітніми установами та молодіжними волонтерськими спільнотами.

Організатори планують облаштувати куточки безпеки в публічних місцях, проводити цілеспрямовану інформаційно-просвітницьку роботу в старостатах Лубенської громади, залучати до заходів ВПО та молодь.

«Проблема обізнаності цивільного населення з питань поведінки в умовах надзвичайних ситуацій є дуже актуальною під час війни, - вважає керівник проєкту Олександр Чепур, - Тому просвітницьку роботу зосередимо на трьох важливих напрямках: медійна безпека, мінна безпека та перша медична допомога».

На початку заходу вшанували пам'ять полеглих героїв, яких цього дня в останню путь проводжала громада. Перед присутніми виступила керуюча справами виконавчого комітету Лубенської міської ради Юлія Білокінь та зазначила про важливість просвітницької роботи, особливо серед мешканців сільських територій.

Про діяльність «Центру з питань захисту цивільного населення в умовах конфлікту (CIVIC)» та інструменти зменшення шкоди цивільному населенню під час війни розповіла фахівчиня центру з питань цивільного захисту Катерина Ігнатенко.

Під час зустрічі учасникам представили інформаційні матеріали, які будуть поширюватись під час заходів та мобільні стенди цивільної безпеки, які встановлять у публічних місцях старостатів Лубенської громади.

Заходи відбуваються у рамках проєкту «Захищені старостати: створення пунктів безпеки в старостинських округах Лубенської громади. Медіаграмотність. Безпека. Медицина». Проєкт фінансується CIVIC в рамках проєкту «Зменшення шкоди цивільному населенню в Україні шляхом посилення захисту на рівні громад та ефективного цивільно-військового співробітництва». Проєкт фінансується урядом Канади.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови