Відбулися звітно-виборчі збори ЛМГО «Чорнобильці Лубенщини»

7 лютого у приміщенні Центру культури та дозвілля відбулися звітно-виборчі збори Лубенської міськрайонної громадської організації «Чорнобильці Лубенщини», участь у яких взяла керуюча справами виконкому Юлія Білокінь, головний лікар Лубенського обласного госпіталю для ветеранів війни Олександр Бондаренко, а також очільники чорнобильських організацій Лубенщини та самі ліквідатори.

На початку роботи, за пропозицією голови ЛМГО «Чорнобильці Лубенщини» Василя Піцури присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять про тих членів чорнобильських організацій, які відійшли у засвіти, а також полеглих у боях за Україну героїв.

Серед приємних моментів – нагородження грамотами кращих членів чорнобильських організацій та ювілярів. Цю місію виконала керуюча справами виконкому Юлія Білокінь разом з Василем Піцурою.

Робота над порядком денним звітно-виборчих зборів розпочалася з виступу головного лікаря Лубенського обласного госпіталю для ветеранів війни Олександра Бондаренка, який розповів про перспективи цього медичного закладу, де проходять лікування багато ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.

Як зазначив Олександр Михайлович, про закриття госпіталю не йдеться, наразі адміністрація вживає усіх можливих заходів аби цього не допустити: для подання на розгляд сесії Лубенської міської ради готується програма фінансової підтримки закладу, ведуться переговори з владними структурами, продовжується співпраця з Міністерством у справах ветеранів, не припиняється пошук шляхів наповнення фонду заробітної плати медичним працівникам тощо. Щоправда, госпіталю доведеться дещо переформатуватися: з квітня цього року хірургічне відділення не працюватиме, натомість заклад більше спеціалізуватиметься на реабілітаційному напрямку, а з двох неврологічних відділень, що виконували практично одинакові функції, буде створено одне. Проте, як запевнив головний лікар госпіталю, це ніяким чином не вплине на спектр надання послуг учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, вони отримуватимуть необхідне лікування у різних відділеннях цього закладу.

Упродовж проведення зборів присутні заслухали й решту питань порядку денного, зокрема звіт голови ЛМГО «Чорнобильці Лубенщини», обрали раду організації та знову довірили Василю Піцурі продовжувати виконувати свої повноваження як очільника ГО, а також заслухали звіт голови ревізійної комісії та погодили план роботи на 2023-й рік.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови