Відбулося навчання щодо безпеки цивільного населення під час війни

7 лютого в Лубенській публічній бібліотеці ім. Володимира Малика відбувся одноденний тренінг щодо доступу вразливих груп (цивільних осіб) до правдивої інформації про загрози і заходи безпеки в умовах війни. Учасниками і учасницями заходу стали працівники бібліотек, представники навчальних закладів, місцевого центру БПД, територіального центру соціального обслуговування, органів самоорганізації населення та громадських організацій Лубенської громади. Організувала навчання громадська організація «Твій Світ».

Відкрив навчання Заслужений лікар України Олександр Сиченко, який презентував підручник з тактичної бойової допомоги потерпілим, яким користуються військові НАТО. Видання нещодавно перекладене на українську мову, видруковане коштом та за сприяння Олександра Сиченка та небайдужих благодійників.

Навчальний модуль з першої медичної допомоги в умовах війни провела викладачка Лубенський медичний фаховий коледж Марія Пономаренко, а допомагали їй студентки коледжу, учасниці волонтерського загону "Милосердя".

Навчання з мінно - вибухової безпеки провів полковник у відставці, начальник інженерної служби Лубенської ДФТГ, вчитель - методист Петро Химич.

Третій блок навчання присвятили медіагігієні в умовах війни. Говорили про протистояння фейкам, маніпуляціям та ворожій пропаганді. Провела модуль тренерка з медіаграмотності, психологиня КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Карлівської міської ради Ірина Цеба.

Тренінг, інформаційно – просвітницькі заходи проєкту, поширення інструкцій та встановлення стендів у комплексі допоможуть інформуванню населення про методи реагування у разі виникнення надзвичайних ситуацій та створення в старостатах умов для опанування громадянами навичками користування найбільш поширеними засобами захисту і надання першої само- та взаємодопомоги.

Заходи відбуваються у рамках проєкту «Захищені старостати: створення пунктів безпеки в старостинських округах Лубенської громади. Медіаграмотність. Безпека. Медицина».

Проєкт фінансується CIVIC в рамках проєкту «Зменшення шкоди цивільному населенню в Україні шляхом посилення захисту на рівні громад та ефективного цивільно-військового співробітництва». Проєкт фінансується урядом

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови