Пам'ятаємо...

Шановні ветерани війни в Афганістані, члени сімей воїнів-афганців!

Шановні учасники бойових дій на території інших держав!

Щорічно 15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. За часів СРСР українські військовослужбовці стали учасниками збройних конфліктів на території 16 країн світу: Чилі, Іспанія, Єгипет, В’єтнам, Ефіопія, Сирія, Ангола, Мозамбік, острів Куба та інші. Наймасштабніший збройний конфлікт, розв’язаний керівництвом Радянського Союзу, розпочався у грудні 1979 року, - війна в Афганістані.

А отже, зустрічаючи таку історичну дату, ми згадуємо війну, розв’язану керівництвом Радянського Союзу заради контролю над частиною Центральної Азії, що тривала понад 9 років. Кожен четвертий із майже 600 тисяч військовослужбовців, які брали участь у бойових діях в Афганістані, - українські військові та офіцери. Через афганське пекло пройшли більш ніж 160 тис. українців, понад три тисячі загинули. Донині десятки вважаються зниклими безвісти. Понад 8 тисяч українців отримали поранення, 6 тисяч залишилися інвалідами.

Тож пам’ятаємо ветеранів, учасників бойових дій на території інших держав, які маючи бойовий досвід, були серед тих, хто дав відсіч російській агресії у 2014 році, стали учасниками волонтерського руху, воюють й нині у гарячих точках та віддають життя.

Тому ця дата має стати днем пам’яті й визнання історичних помилок, щоб вони не повторювалися знову. Сьогодні вся Україна та наша громада схиляє голови перед справжніми синами, що воювали та загинули в 16-ти країнах світу. Вічна, нетлінна пам’ять їм та співчуття рідним загиблим. Ми маємо перемогти та разом зі світовою спільнотою досягти того, щоб війнам та розбратам не було місця серед народів цивілізованих держав!

Пам’ятаємо, але не пишаємось…

Вічна пам’ять загиблим воїнам-інтернаціоналістам, усім, хто поклав життя на вівтар служінню державі й своєму народові!

 

З повагою

Лубенський міський голова                                  Олександр ГРИЦАЄНКО

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови