Відбулася нарада з керівниками закладів охорони здоров’я

22 лютого у приміщенні виконкому, під головуванням заступника Лубенського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірини Харченко, за дорученням постійної депутатської комісії з питань охорони здоров'я, материнства та дитинства, відбулася нарада з керівниками закладів охорони здоров’я первинної ланки та лікарями- ФОП, які надають послуги первинної медичної допомоги за договором з НЗСУ.

У ході предметного спілкування зазначалося, що завдяки впровадженню Програми медичних гарантій, пацієнти мають право вільно обирати медичний заклад. Законтрактовані НСЗУ, приватні медичні заклади та лікарі - ФОП - є рівноправними учасниками медичного простору. Під час заходу обговорювалися перспективи співпраці лікарів закладів охорони здоров’я комунальної форми власності та лікарів-ФОП на предмет вакцинації пацієнтів від Covid-19 та про забезпечення ліками пільгових категорій громадян згідно з календарем профілактичних щеплень тощо. Як пояснили присутні медики, пацієнт може зробити щеплення безоплатно в комунальних, приватних медичних закладах і в лікарів - ФОП, які підписали договір з НСЗУ. Головна умова - декларація з лікарем. Державними вакцинами забезпечені і комунальні, і приватні лікарні, і лікарі-ФОП, які уклали договір з НСЗУ.

Нарада пройшла конструктивно, всі учасники брали активну участь у обговоренні проблемних питань. У результаті дійшли висновку щодо необхідності подальшої співпраці лікарів-ФОП та лікарів закладів охорони здоров’я комунальної форми власності первинної ланки з метою надання якісної первинної медичної допомоги населенню громади.

Наступна нарада планується у березні 2023 р., про що інформуватимемо додатково. 

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови