Луганський національний університет імені Тараса Шевченка святкував 102-гу річницю  свого заснування

1 березня Луганський національний університет імені Тараса Шевченка святкував 102-гу річницю  свого заснування. З цієї нагоди у приміщенні Лубенської міської ради відбулося урочисте засідання вченої ради на яке було запрошене керівництво Лубенської територіальної громади, яка стала прихистком цьому потужному навчальному закладу.

Голова вченої ради, перший проректор академік Національної академії педагогічних наук України, доктор педагогічних наук, професор Віталій Курило та ректор, доктор педагогічних наук, професор Олена Караман провели урочисте засідання вченої ради Університету. Розповіли про історію навчального закладу та його сьогодення.

Луганський національний університет імені Тараса Шевченка – один із найстаріших закладів вищої освіти Луганщини, який був, є і буде форпостом українства на крайньому сході держави. За 101 рік свого функціонування він витримав безліч реформ системи освіти та реорганізацій, складні часи евакуацій та репресій. За свою чималу історію він витримав кілька евакуацій, щоразу відновлюючись і не втрачаючи позицій. Вже в новітній історії України з 2014 року цьому вищому навчальному закладу двічі довелося розпочинати роботу буквально з нуля.

Сьогодні ректорат, значна частина професорсько-викладацького складу та співробітників перебувають в Полтаві на базі Полтавського університету економіки і торгівлі, окремі структурні підрозділи у Миргороді та Лубнах. 

Цього дня до присутніх на заході звернувся у режимі он-лайн голова наглядовоі ради Університету, заступник керівника офісу Президента Сергій Дніпров. З вітальними словами навчальному закладу звернулися Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко та голова Лубенської районної ради Тетяна Качаненко та інші друзі навчального закладу..

У вітальній адресі Університету від Лубенської міської ради зокрема говориться: «Викладацький та студентський колективи вашого навчального закладу є прикладом сили духу, витривалості та справжнього патріотизму.

Серед пріоритетів Університету – не лише збереження певних освітніх стандартів, а передусім динамічний розвиток. Ваша місія не лише нести знання й розвивати українську науку. Зараз вам потрібно навчити боротися зі злом і перемагати його, змінювати світ і творити нову, кращу, реальність для прийдешніх поколінь.

В Університеті ви не лише навчаєте і навчаєтесь, а й забезпечуєте надійний тил для нашої армії, яка робить усе можливе для того, аби вже новий навчальний рік розпочався у вільній Україні, під мирним небом і без повітряних тривог.

Історія Луганського національного університету імені Тараса Шевченка – це яскравий приклад відданості рідній справі та країні. Мужній колектив шевченківців у всі часи завжди перемагав, відновлювався і ставав лідером, ініціатором, осередком створення нових освітніх ідей, які робили навчання цікавим та ефективним.

Лубенці вітають колектив Університету з нагоди 102-ї річниці від дня заснування та щиро зичать всім натхнення та успіху, злагоди та добробуту вашим родинам, міцного здоров’я, непохитної віри та оптимізму  

Хай множиться щастям кожен новий день і все ваше життя!

Разом переможемо!

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови