«Кольори білого континенту» передають мистецьку естафету

В галереї мистецтв проводжали зиму та фото-картини Сергія Глотова, що радували око та вражали уяву лубенців протягом останнього місяця: неймовірні кадри полярних птахів, неозорі льодові простори Антарктики, несподівано яскраві барви і теплі настрої.

Сергій Глотов – науковець-ентомолог, кандидат біологічних наук, нині перебуває на українській антарктичній станції «Академік Вернадський» у складі 27-ї української антарктичної експедиції як біолог-зимівник.

Подякувати митцю прибули заступник начальника управління культури і мистецтв Оксана Радченко та представники альма-матер митця - Луганського Національного Університету імені Т.Шевченка: декан факультету природничих наук Наталія Мацай та голова первинної профспілкової організації Володимир Мороз. Вони передали від автора фото-картин Сергія Глотова цікавий експонат для галереї - листівку з оригінальними підписами членів антарктичної експедиції. Завітали також голова Лубенської районної організації профспілки працівників освіти і науки України Людмила Грицаєнко, учні, студенти, представники мистецької спільноти.

Як повідомила ведуча заходу Лідія Різуненко, виставка тривала з 26 січня по 02 березня, за цей час її відвідало понад 400 осіб, відбулося 16 екскурсій, уроки географії тут провели  9 шкіл громади.

Зимова незворушність та «Кольори білого континенту» передають мистецьку естафету весняній ніжності й теплу. Про них нагадають полярні світлини, що відтепер залишаться у Лубнах, придбані відвідувачами виставки. Нагадуємо, що вона мала благодійну мету. За час експонування було зібрано 3269 грн. та передано на потреби наших військових.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови