Поетичне слово Лесі Українки

25 лютого виповнюється 150 років від дня народження української поетеси. З цієї нагоди в бібліотеці для дітей ім. О.Донченка обладнана виставка-огляд книг «Леся – славна дочка України».

Боротьба і праця – це зміст усього життя Лесі Українки, життя гідного подвигу і захоплення.

 

Для дітей Леся Українка писала вірші, казки, колискові пісні; любила народні ігри, забави, вишиванки, чудову українську мову. А ще вона добре малювала і грала на фортепіано, знала багато іноземних мов.

Поетичну спадщину Лесі Українки можна симіливо назвати книгою життя. А її саму – донькою народу, який жадібно тягнеться до світла, правди й доброти. Найкращими хвилинами життя поетеси був час її творчої праці.

Леся Українка черпала натхнення, отримувала творчу наснагу з української природи, з легенд та оповідань, з українських казок, мелодії яких звучали в ній до останніх хвилин життя.

Рано обірвалася її пісня, її спів. Та Леся живе серед нас. Вона вчить нас «співати серед лиха пісень», любити Україну, рідний край. І цінувати волю.

Могутньою піснею лунає поетичне слово Лесі Українки по всьому світу – воно втілюється у звуки музичних творів, надихає й співучою лірою й безмежним генієм.

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови